Beskrivelse af Undervisningen

Pre-Ballet /De Første Trin

Her begynder eleverne at udføre nogle af de mest grundlæggende dansetrin, hvor der lægges vægt på sund bevægelse, koordination, elegance og fornemmelse af musikkens karakter og musikalske takter og rytmer. Alt dette indeholder inspirerende billedsprog og mimik, som bliver formidlet og forstærket gennem diverse melodiske og rytmiske stemninger.


Ballettræning på begynder niveau

Klassens struktur er opbygget efter den klassiske ballets traditionelle principper, med helt basale øvelser ved stang skolen og midt på gulvet, frit stående og uden hjælp af barren, alt sammen, for at få en rigtig krops stilling, fysisk styrke og balance.


Tåspids på begynder niveau 

Den første indlæring i tåspids teknik er med henblik på at vænne de unge elever til de specielle sko, samt dygtiggøre og styrke eleverne uden at overbelaste dem.


Ballettræning med udvidet tåspids /Let øvede, øvede

Træningen er mere krævende, og trin-kombinationerne bliver gradvis sværere ved brug af forskellige musikalske accenter og fraseringer for at udfordre og inspirere den enkelte elev. Mange af de indøvede grundtrin bliver således gentaget på tåspids.
OBS! Tåspids forudsætter grundlæggende erfaring. Elever, som ikke er stærke/øvede nok til tåspids træning, er velkomne til at deltage på holdet i bløde balletsko.


Dans koreografi /Supplement

Med min erfaring som balletlærer ved jeg, at det altid er en store glæde for børn, både små og store, at indstudere koreografi som er kreeret til og sammen med dem. Den slags opgaver giver eleverne mulighed for at nyde og at opleve resultatet og betydningen af undervisningen.


Repertoire /Supplement

Der tilbydes viderekomne store børn og teenagere – Ballet repertoire, for at øge deres danseteknik og præstations evner ved at lære noget af det 19 århundredes klassiske ballets perler, bl. a., variationer fra nogle af de danske, russiske, engelske og franske balletters kulturarv.